Teylingen – Er gaat in 2024 een update plaatsvinden van het subsidie- en accommodatiebeleid in de gemeente Teylingen. Dit was maandagavond de conclusie van de commissie welzijn. Aanleiding was een door het CDA ingebrachte motie waarin meer aandacht en budget gevraagd wordt voor de kunst en cultuur in de gemeente Teylingen.

Voorafgaand aan de bespreking brak Wim van Vliet, voorzitter van Adest Musica uit Sassenheim, een lans voor een op te richten muziekcentrum in Teylingen. Hij benadrukte dat cultuur te belangrijk is om te worden verwaarloosd en vindt dan ook dat er budget beschikbaar voor moet worden gesteld. Uiteraard zou zo’n muziek- en/of cultureel centrum dan door meerdere verenigingen gebruikt moeten kunnen worden. Hij sprak de wens uit dat een en ander voor 2025 gerealiseerd wordt.

De commissieleden herkenden zich in zowel de oproep in de motie als de woorden van de inspreker en gaven aan dat er zelfs geld uit de algemene reserve gebruikt mag worden om in de nabije toekomt betere en meer accommodaties voor kunst en culturele activiteiten binnen Teylingen te realiseren. Wethouder Elsbeth Koek juicht deze positieve gedachten toe maar gaf ook aan dat hier dan wel een zorgvuldig onderzoek en gesprekken met alle verenigingen in Teylingen dienen plaats te vinden, waarna er dan uiterlijk in oktober 2024 een plan richting de raad gaat komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in