Teylingen – B & W van Teylingen hebben de kadernota gepresenteerd. Dat is een soort tussenstand van de begroting die later dit jaar vast gesteld gaat worden. De gemeenteraad buigt zich begin juli over deze kadernota en heeft het laatste woord wat betreft financiële keuzes.

In 2025 komt Teylingen nog goed uit, maar de jaren daarna worden afgesloten met een verlies van 3,6 miljoen (2026), 3,3 miljoen (2027) en 3,5 miljoen (2028). Gemeenten vrezen het jaar 2026 en noemen het ‘ravijnjaar’ vanwege de veranderende financiering van gemeenten. Volgens wethouder van financiën Marlies Volten schaart Teylingen zich daarom achter de landelijke boodschap richting het rijk: geen taken zonder knaken.

De Onroerend Zaak Belasting (OZB) gaat met het indexcijfer omhoog, dat is 3,7%. De afvalstoffenheffing gaat waarschijnlijk ook omhoog, maar met hoe veel is nog onbekend. Dat tarief moet namelijk kostendekkend zijn.

Voor nieuw beleid zoekt Teylingen nog financiering. Ook kan de gemeenteraad eigen keuzes maken en voor bezuinigingen kiezen. Als voorbeeld voor bezuinigingen noemt Volten: kleinere omvang gemeentenieuws in de krant, openingstijden gemeentehuis beperken, langer wachten op huishoudelijke hulp en korten op diensten die gezamenlijk met andere gemeenten worden uitgevoerd.

Hieronder hoort u Marlies Volten in het radio-interview:

Hieronder de link naar de kadernota:

Teylingen Kadernota 2025-2028 DEF word

1 REACTIE

  1. Mooi hoop ik dat ze ook geen geld meer hebben voor dat onzinnige centrumplan .Ze kunnen het geld beter uitgeven aan zinnige dingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in