Sassenheim – In rijtjes van twee lopen de aspiranten en potentieel nieuwe leden van Adest Musica door het centrum van Sassenheim onderweg naar hun eerste exercitie bij basisschool de Overplaats. Zaterdag 21 oktober zet de drum- en showband haar deuren open voor jonge enthousiastelingen om het kunstje af te kijken.

‘Er zitten zeker een aantal talentjes bij’, zegt jeugdvoorzitter Peter Geerlings terwijl de kinderen voor hem strak in de pas lopen. De jeugdafdeling bij Adest Musica is momenteel nog niet zo groot, vooral de coronaperiode zorgde ervoor dat de aanwas van kinderen een tijdje minder werd, verklaart de voorzitter. Dat onderschrijft ook Daphne de Vries, zij is één van de organisatoren van de open dag. ‘Soms merk je ook dat het lastig is met andere sporten. Dat zitten de kinderen bijvoorbeeld al op korfbal en dan moeten ze kiezen tussen muziek en korfbal’, vertelt ze. 

Gelukkig zitten er vandaag een aantal enthousiastelingen tussen. ‘Een aantal kindjes zijn al meerdere keren op de open dag geweest en die zijn zeker geïnteresseerd om lid te worden’, vertelt De Vries enthousiast. 

Verslaggever Nick Vink nam een kijkje: 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in