Archieffoto: TOP YouTube.

Sassenheim – TOP/IAA Fresh is de voorjaarscompetitie op het veld niet goed gestart. De Sassenheimers verloren tweemaal in vier dagen: zaterdag ging TOP onderuit tegen DVO met 16-25 en dinsdagavond verloren de rood-witten met 25-19 van AW.DTV. Door de twee verliezen staat TOP op dit moment laatste in Poule 2 van de Ereklasse.

De Sassenheimers begonnen zaterdag een week later dan gepland aan de veldcompetitie vanwege de play-offs in de zaal. TOP ving in eigen huis aan tegen DVO, die in de zaal in de Korfbal League uitkomt en daar als derde eindigde. Zoals verwacht waren de bezoekers uit Bennekom dan ook sterker, alhoewel TOP in de eerste helft nog goed partij bood. Lang bleef de score dicht bij elkaar, totdat DVO net voor rust een gaatje sloeg naar 7-10. Na de pauze kwam TOP nog even terug tot 9-10, om uiteindelijk toch te buigen voor de bezoekers. DVO liep snel uit naar 10-19 en liet TOP verder kansloos in de tweede helft.

Vier dagen later moest TOP de rug gaan rechten tegen AW.DTV. De bezoekers uit Amsterdam waren bekend bij de Sassenheimers, want beide ploegen behoren tot de beste teams uit de Korfbal League 2. Daarnaast hadden beide teams een flinke kater te verwerken gehad, want verrassend genoeg promoveerden zowel AW.DTV als TOP niet naar de Korfbal League. In Amsterdam was AW.DTV op het eigen veld dinsdagavond sterker, ook al scheelde het weinig. TOP verloor uiteindelijk met 25-19.

TOP staat nu op de laatste plek van de poule in de Ereklasse. De Sassenheimers hebben nog vier wedstrijden om hier verandering in te brengen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer één, KZ. Aanvang is zaterdag om 15:30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in