Archieffoto: TOP YouTube.

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft zaterdag niet gewonnen van DVO. De Sassenheimers verloren in Bennekom met 27-16. Door dit verlies staan de rood-witten nog steeds laatste, met nul punten uit vijf wedstrijden in de voorjaarscompetitie van de Ereklasse.

TOP bood in de openingsfase nog goed partij tegen DVO, de nummer drie van de Korfbal League, waar vier weken geleden nog 16-25 tegen verloren werd. Meer dan een kwartier lang bleef de score nagenoeg gelijk. Pas bij 8-7 knakte het team van trainers Boode & Harmzen en wist DVO uit te lopen. Uiteindelijk gingen beide teams de rust in met een tussenstand van 14-8, waardoor het al erg lastig leek te gaan worden voor TOP. Na rust bleek die voorspelling ook uit te komen: DVO sloeg al snel een gat van negen punten, waardoor de buit binnen was voor de Bennekommers. DVO speelde de wedstrijd keurig uit en het verschil van tien punten werd in stand gehouden.

Voor TOP maakt het echter niet uit op welke positie ze eindigen. De Sassenheimers kunnen niet degraderen, omdat ze zich in de eerste fase van de Ereklasse wisten te plaatsen voor de kampioenspoules. In deze poule maakt het alleen uit of een team eerste wordt, want de nummers één spelen tegen elkaar voor een plek in de veldfinale. De overige drie teams in de poule blijven nog een jaar actief in de Ereklasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in