Julia Schuiling viert één van de 21 punten van TOP (foto: Orange Pictures/Rene van Dam).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft belangrijke punten gepakt tegen Dalto. De Sassenheimers wonnen zaterdag in de uitwedstrijd in Driebergen met 19-21. Door de overwinning laat TOP Dalto achter zich op de ranglijst van de Korfbal League 2.

TOP startte erg goed aan de wedstrijd. In een doelpuntluwe openingsfase wisten de Sassenheimers toch de voorsprong te pakken. Na een kwartier spelen zat TOP op rozen met een score van 1-5. De blijdschap bleek echter van korte duur: zeven minuten later stond het ‘gewoon’ weer 6-6. TOP bleek toch beter in de wedstrijd te zitten dan Dalto en schrok niet van de kleine comeback. De ruststand was in het voordeel van de Sassenheimers: 10-12.

Na de rust leek de korte geschiedenis zich te herhalen. Na een kwartier spelen in de tweede helft was de marge namelijk even groot als in het eerste bedrijf: 11-15. Ditmaal duurde het alleen langer voordat TOP zich liet verrassen door de thuisploeg. Pas met nog vier minuten op de klok was de spanning weer terug in de wedstrijd, omdat de Sassenheimers de voorsprong opnieuw weg leken te geven (17-18). Het bleef echter bij ‘lijken op’, want TOP wist weer te scoren. De spanning bleef, maar overtuigend werd Dalto niet meer: 19-21.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in