Nick Pikaar is er als de kippen bij om een rebound te benutten (foto: Rene van Dam/Orange Pictures).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft geen fouten gemaakt op bezoek bij Tempo. De Sassenheimers maakten tegen de nummer tien van de Korfbal League 2 vooral in de afronding het verschil: 17-24. Door de overwinning kan TOP zich volgende week kwalificeren voor de play-offs voor promotie.

Waar Tempo als hekkensluiter onbevangen kon spelen, leek er bij TOP in de openingsfase toch wat spanning aanwezig te zijn. Hier en daar was het spel slordig, maar de thuisploeg uit Alphen aan de Rijn wist niet direct te profiteren. In de afronding was Tempo niet zuiver, waardoor de korte voorsprong na vijf minuten al snel werd goedgemaakt door TOP. De eerste helft vorderde vervolgens zonder al te veel spektakel, want beide teams hadden moeite met het vinden van de korf. TOP wist net wat vaker te scoren, maar de spanning was in de rust zeker nog niet uit de wedstrijd.

Met een tussenstand van 8-11 begonnen beide ploegen aan de tweede 25 minuten. TOP had het opnieuw niet makkelijk en slaagde er niet in om weg te lopen bij Tempo. De geel-zwarten uit Alphen aan de Rijn speelden een bovengemiddelde wedstrijd en maakten het vooral de grote namen van TOP erg lastig. Het team van coaches Boode en Harmzen hield echter wel de controle over de wedstrijd, want de marge van drie tot vier goals was lang te zien op het scorebord.

Tien minuten voor tijd begon TOP toch langzaam uit te lopen. Tempo scoorde soms nog wel, maar bij een score van 12-18 leek de buit wel binnen voor de bezoekers. Toch was de sfeer niet ontspannen op de bank bij de Sassenheimers: met nog negen minuten te gaan leek Nick Pikaar zich te verstappen. Met het oog op de eventuele play-offs natuurlijk een schrikmoment voor TOP, maar na een paar keer te stampen op de grond kon de routinier de wedstrijd weer vervolgen. De laatste tien minuten werd er nog wel geleidelijk gescoord, maar spannend werd het, zoals verwacht, niet meer. TOP kan zich gaan focussen op de thuiswedstrijd tegen nummer zeven Oost-Arnhem, waar de Sassenheimers op zoek zullen gaan naar het ticket voor de play-offs. Aanvang is 18:30, in sporthal De Korf in Sassenheim.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in