Eerder dit seizoen won TOP nog overtuigend met 29-24 van Mid-Fryslan (foto: Orange Pictures/archief).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh is op bezoek bij Mid-Fryslan onderuit gegaan. De Sassenheimers stonden tot acht minuten voor tijd constant op voorsprong, maar lieten zich door een slotoffensief van de thuisploeg uiteindelijk toch verrassen: 15-14.

TOP, zelf derde in de Korfbal League 2, startte sterk. Al snel zag het publiek de rood-witten zichzelf naar een 1-4 voorsprong opwerken. Ondanks dat de Sassenheimers beter waren, konden ze niet verder uitlopen op de thuisploeg. Mid-Fryslan wilde voor het eigen publiek namelijk ook laten zien wat ze in huis hadden. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam dit beter naar voren, waardoor de ruststand 6-7 bedroeg. TOP stond nog steeds voor, maar Mid-Fryslan wist dat alles nog mogelijk was.

De Sassenheimers voelden hier echter minder voor. Een daadkrachtige opening van de tweede helft zorgde voor een ruime marge van 8-11. TOP bleef maar zoeken naar een mogelijkheid om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar merkte dat het taaie Mid-Fryslan dit niet toeliet. Sterker nog, stukje bij beetje kwam de thuisploeg dichterbij. Bij een score van 11-12 was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Mid-Fryslan wist zelfs gelijk te komen, maar TOP maakte vlug de 12-13. Het bleek een waarschuwing voor wat ging komen, want na de 13-13 in Sporthal De Twine was het Mid-Fryslan die de regie overnam in de wedstrijd. In een razend spannende slotfase kwam TOP nog wel tot 14-14, maar moest het uiteindelijk buigen na de vijftiende treffer aan Grouwse zijde.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in