Ook Fenna Jagtman droeg bij aan de overwinning van TOP (archieffoto: Orange Pictures/Rene van Dam).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh is nog niet uitgeschakeld in de strijd voor promotie naar de Korfbal League. De Sassenheimers verloren een week eerder nog ruim van DSC, maar waren zaterdag in eigen huis wel de baas tegen de Eindhovenaren: 20-18. Een derde, beslissende wedstrijd moet dinsdag uitmaken welke ploeg naar de finale van de play-offs gaat.

TOP startte sterk aan de returnwedstrijd en stond al vlug met 2-0 voor, mede door een spectaculaire rebound van Tim Dekker. Waar de Sassenheimers in Eindhoven vooral moeite hadden in de afronding, was daar nu minder van te merken. Wel kwam DSC langszij, onder andere via Timo de Wit, die in de heenwedstrijd uitblonk met acht goals. Beide teams waren sterk aan elkaar gewaagd en wisten na tien minuten om en om te scoren. Het waren echter de bezoekers uit Eindhoven die vervolgens de wedstrijd naar zich toe begonnen te trekken. Via goals van Spoor en De Wit werd er een kleine marge opgebouwd van twee goals (5-7). Toen DSC vervolgens een strafworp kreeg, was het voor coach Harmzen tijd om een time-out in te lassen. TOP verdedigde fel en hard, waardoor DSC aan de ene kant weinig ruimte kreeg, maar ook meerdere keren mocht aanleggen voor een vrije bal na een overtreding. Na een kwartier gespeeld te hebben ging Timo de Wit namelijk klaarstaan voor zijn vierde vrije bal. Zelf kwam TOP niet meer aan sterke aanvallen toe, door meerdere verkeerde passes.

De time-out bleek een goede zet van de technische staf van TOP. De thuisploeg kwam terug van 5-8 naar 8-8 en breidde dit zelfs uit naar 10-8. DSC was het even kwijt, waar TOP maximaal gebruik van maakte. De Eindhovenaren wisten uiteindelijk de rug weer te rechten en met een stand van 12-12 werd er gefloten voor de rust.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte en konden niet meer dan één goal uitlopen. De eerste domper kwam aan de kant van TOP: bij een stand van 15-14 viel Bastiaan Overwater geblesseerd uit, nadat hij verkeerd terecht kwam. Een nieuwe tegenslag volgde zes minuten later, na een duel tussen Roubos en Schuiling. Laatstgenoemde won het onderonsje, maar Roubos bleef liggen, tot grote irritatie van Nick Pikaar. De Sassenheimse routinier liet zich vervolgens gaan en gaf Coen Spoor een duw. Het kwam Pikaar duur te staan, want met een gele kaart werd hij voor vier minuten naar de zijlijn gestuurd. Toen coach Harmzen vervolgens verhaal kwam halen bij de arbitrage, kreeg ook hij een gele kaart.

Nadat de rust weer was teruggekeerd op het veld in sporthal De Korf kon DSC gaan werken aan het wegpoetsen van de 16-14 achterstand. Het ging echter heel moeizaam voor de Eindhovenaren, waardoor TOP aan de leiding bleef. Toen Pikaar weer in het veld werd gewisseld liet hij het Sassenheimse publiek gelijk opveren met een zuiver afstandsschot. Uiteindelijk wist TOP de opgebouwde voorsprong vast te houden in het restant van de wedstrijd. Met zeven goals werd Jill Heijink de grote uitblinker aan Sassenheimse zijde, maar ook Tim Dekker droeg met veel rebounds bij aan de overwinning van TOP.

Dinsdag moet een beslissingswedstrijd gaan bepalen welke ploeg naar de finale van de play-offs gaat. Aanvang is om 20:30 in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven, de thuisbasis van DSC. De 150 plekken in de supportersbussen van TOP waren zaterdag direct uitverkocht.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in