Fenna Jagtman in actie (foto: Orange Pictures/archief).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft in een thuiswedstrijd tegen TOP Arnemuiden weten te winnen. De Sassenheimers keken lang tegen een achterstand aan maar wisten aan de hand van speelster Jagtman toch te winnen: 26-24.

De eerste helft was rommelig. In de eerste minuten was het stuivertje wisselen voor de voorsprong, totdat de bezoekers uit Arnemuiden op 8-10 kwamen. Bij die score kreeg TOP Arnemuiden echter ook een gele kaart en een strafworp tegen, maar deze werd gemist door Pikaar. De ruststand bedroeg 10-13 en het was voor veel toeschouwers duidelijk dat TOP/IAA Fresh minder goed speelde dan vorige week.

Na rust was het echter speelster Fenna Jagtman die de thuisploeg op sleeptouw nam. Ondanks dat TOP beter begon te spelen wisten de bezoekers de voorsprong lang vast te houden. Tien minuten voor tijd stond het nog 18-19. Het was Jagtman die gelijkmaakte, waarna de Sassenheimers de regie over de wedstrijd in handen kregen. TOP/IAA Fresh behield de voorsprong, maar TOP Arnemuiden bleef constant op maximaal één punt achterstand. De spanning was in de laatste minuut om te snijden, toen het 24-23 stond. Het was de 17-jarige Robin Bakker die de wedstrijd voor de thuisploeg in het slot leek te gooien, door dertig seconden voor tijd de 25-23 te maken. Thijs van der Zaag was verantwoordelijk voor de laatste goal van de Sassenheimers, waar het feest uitbrak na het laatste fluitsignaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in