Thijs van der Zaag in actie (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – In de strijd voor de play-offs heeft TOP/IAA Fresh een flinke klap gehad. Tegen TOP Arnemuiden, een ploeg die tegen degradatie strijdt, verloren de Sassenheimers net aan: 20-19.

De wedstrijd begon gelijk op, waar er tot aan de 4-4 om de beurt werd gescoord. Vanaf dat moment wist de thuisploeg uit Arnemuiden een klein gat te slaan naar 7-5, wat net genoeg bleek te zijn om de Sassenheimers in de war te brengen. De ploeg van Aad van Rijthoven keek even later tegen een nog grotere achterstand aan, toen Jurgen Janse de 10-6 scoorde. De nummer drie van de competitie had erg veel moeite om deze achterstand te herstellen en keek bij het rustsignaal dan ook tegen een 11-9 tussenstand aan.

Na rust wilde TOP/IAA Fresh snel orde op zaken stellen. Dit lukte, want binnen tien minuten in het tweede bedrijf stond het 11-11. Verrassend genoeg kwam de thuisploeg opnieuw onder leiding van Jurgen Janse op een voorsprong van 13-11, welke ook snel weer veranderde in 13-13. Vervolgens ging de score erg gelijk op. Tot aan 19-19 was het stuivertje wisselen, met een scorende hoofdrol voor Nick Pikaar. In een razend spannende slotfase was het één minuut voor tijd Jurriaan Bouwens die de 20-19 maakte. TOP/IAA Fresh kreeg nog een enkele aanval maar in de laatste seconde miste Floor Dorsman de gelijkmaker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in