Bastiaan Overwater viert een punt (foto: Orange Pictures/Rene van Dam).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft in de Korfbal League 2 een vermakelijke wedstrijd tegen Mid-Fryslan weten te winnen. In eigen huis wonnen de Sassenheimers met 29-24.

In de eerste helft nam TOP de regie al in handen en al snel werd er een voorsprong opgebouwd. De verdedigende druk van TOP werkte goed, wat na tien minuten in de wedstrijd goed naar voren kwam. Mid-Fryslan kwam bijna niet aan schieten toe op bepaalde momenten. TOP scoorde vooral via de snelle dames, waar duidelijk op getraind was. Na een kwartier in de eerste helft stond het 10-6, de ruststand bedroeg 16-11.

In de tweede helft bracht Mid-Fryslan Jesper Tolsma er in, die bekend staat om zijn goede schoten van afstand. TOP reageerde op deze actie door Nick Pikaar Tolsma te laten dekken, wat erg goed bleek te werken. Tolsma kwam maar moeilijk tot zijn recht, waardoor de Sassenheimers de overhand hielden in het tweede bedrijf. Na tien minuten in de tweede helft kreeg TOP echt de smaak weer te pakken en werd de score weer uitgebouwd. Mid-Fryslan hield echter het hoofd omhoog en bleef vechten, maar de thuisploeg bleek net een maatje te groot, ook in de tweede helft. Met nog zeven minuten te gaan bedroeg de stand al 26-19. Deze tussenstand werd uiteindelijk omgezet in een eindstand van 29-24.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in