Foto: YouTube TOP/IAA Fresh

Sassenheim – Het is TOP niet gelukt om de goede vorm uit de zaal door te trekken naar de veldcompetitie. De eerste buitenwedstrijd van 2023 tegen DOS’46 ging met 8-22 verloren.

De korfballers kenden geen succesvol eerste deel van de veldcompetitie. Het streven van de club was om te handhaven in de Ereklasse maar tot nu toe stond TOP nog op de zesde plek, met nul punten. Zaterdag kwam DOS’46 langs, de ploeg die derde staat met zes punten uit vijf wedstrijden. Dit verschil op de ranglijst was in de openingsfase ook te zien: na een kwartier stonden de bezoekers uit Nijeveen met 0-6 voor. Het lukte de ploeg van Aad van Rijthoven niet om de schade te beperken voor de rust, want de stand bedroeg na een halfuur 3-12.

TOP wisselde in de rust één keer: Yrsa Ravensbergen kwam er in voor Floor Dorsman. Ondanks deze wissel bleven de bezoekers stoïcijns doorspelen, resulterend in een constant verschil van tien punten in de score. Dit gat werd zelfs nog vergroot richting het einde van de wedstrijd, waardoor de eindscore 8-22 bedroeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in