Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft goede zaken gedaan in de Ereklasse. Na het verlies vorige week tegen Fortuna wisten de Sassenheimers deze week wel te winnen. In een uitwedstrijd tegen Avanti wonnen de korfballers met 11-15.

De ploeg van coaches Boode en Harmzen begon matig aan de wedstrijd. Avanti schoot uit de startblokken en stond al snel 3-0 voor. Na een time-out aan Sassenheimse zijde kantelde het wedstrijdbeeld, met veel druk van TOP en weinig aanvallende dreiging vanuit de thuisploeg uit Pijnacker. Na een kwartier gespeeld te hebben in de eerste helft hadden de bezoekers de score alweer rechtgetrokken, naar 4-4. De Sassenheimers gingen zelfs met een voorsprong van 6-7 de rust in. Na rust drukte TOP door en kwam Avanti maar weinig in het spel voor. Halverwege de tweede helft leken de Sassenheimers de buit al binnen te hebben, toen de tussenstand 9-13 bedroeg. TOP speelde de wedstrijd beheerst uit en kon in de bus terug naar Sassenheim de 11-15 overwinning vieren.

Met deze overwinning gaat TOP op jacht naar de eerste plek in de Ereklasse. De Sassenheimse ploeg staat op het moment op de tweede plaats, twee punten achter koploper Fortuna. Fortuna is echter al uitgespeeld in het najaar op het veld, terwijl TOP zaterdag nog een inhaalduel te wachten staat tegen hekkensluiter KVS. TOP en Fortuna hebben in de onderlinge duels beide één keer van elkaar weten te winnen. TOP deed dat met grotere cijfers, waardoor de Sassenheimers volgende week de eerste positie kunnen overnemen, mocht er gewonnen worden van KVS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in