Foto: Orange Pictures/Rene van Dam.

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft de eerste wedstrijd van het zaalseizoen in de Korfbal League 2 gewonnen. Dit deden de Sassenheimers nota bene tegen Dalto, het team die de onverwachte droom van TOP om vorig seizoen direct weer te promoveren in duigen liet vallen door ze uit te schakelen in de play-offs. Dit keer waren de rood-witten sterker: 24-14.

TOP begon sterk aan de openingsfase, maar vergat een grote marge op te bouwen. De ploeg van coaches Boode en Harmzen kwam op 3-1 voorsprong, maar zag Dalto weer terugkomen tot 3-3. De Sassenheimers bouwden vervolgens de score opnieuw uit en gaven het dit keer niet weg. Een gat van vijf punten werd geslagen en ook de ruststand gaf dit verschil aan: 12-7. TOP was vooral defensief erg sterk, waardoor Dalto minder tot scoren kwam.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde. TOP was beter en had de wedstrijd al vroeg in het slot kunnen gooien, maar in de afronding waren de Sassenheimers niet efficiënt genoeg. Toch was er geen vuiltje aan de lucht, want ook Dalto scoorde er niet op los. Halverwege de tweede helft stond het 18-9, wat uiteindelijk nog uitgebreid werd tot een eindstand van 24-14.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in