Nick Pikaar en Mick Snel, ooit teamgenoten in de gloriejaren van TOP, vochten zaterdag veel duels uit (foto: Orange Pictures/Rene van Dam).

Sassenheim – De topper bovenin de Korfbal League 2 is zaterdag niet gewonnen door TOP/IAA Fresh. De Sassenheimers, zelf derde in de competitie, moesten hun meerdere erkennen in AW.DTV. Tien minuten voor tijd maakte TOP het nog heel spannend, maar uiteindelijk bleven de punten in Amsterdam: 27-22.

AW.DTV, met onder andere oud-TOP-speler Mick Snel, startte goed aan de wedstrijd. In een openingsfase met weinig goals kwamen de Amsterdammers vroeg op 3-1. TOP moest in de achtervolging en had hier alle moeite mee. Het verschil liep op naar 10-5, wat uiteindelijk zelfs 13-7 werd. Met die achterstand gingen de Sassenheimers de rust in. Het moest anders in de tweede helft, anders ging AW.DTV een zorgeloze middag tegemoet.

TOP begon spectaculair aan het tweede bedrijf en wist driemaal op rij te scoren. AW.DTV had iets langer nodig om weer op te starten, maar uiteindelijk kwamen de Amsterdammers weer in het eigen spel. Het verschil van zes punten werd weer gecreëerd en TOP was weer terug bij af. Toch verloren de Sassenheimers de hoop niet. Met prachtige goals van onder andere Jill Heijink sloop TOP dichterbij. Zeven minuten voor tijd bedroeg de score 20-19, waardoor het publiek in Amsterdam toch weer moest gaan vrezen voor een spannende slotfase. TOP slaagde er echter niet in om de opmars een passend einde te geven. AW.DTV herpakte zich met een paar wonderschone treffers en liep weer uit, met nog maar enkele minuten op de klok. De Sassenheimers vertrokken uiteindelijk met lege handen uit Amsterdam en moeten nu op de ranglijst meer naar achteren kijken dan vooruit, want het verschil met nummer vier Mid-Fryslan is nog maar één punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in