TOP-speelster Julia Schuiling in actie in een goed gevulde sporthal De Vijfkamp (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – Het is nummer vier TOP/IAA Fresh niet gelukt om in te lopen op koploper DSC. In Eindhoven kwamen de Sassenheimers nog op voorsprong, maar zagen ze de thuisploeg uiteindelijk toch winnen: 18-15.

TOP had in het nieuwe jaar nog niet verloren, net zoals DSC. Het verschil in punten was drie, dus een gelijkwaardige wedstrijd werd verwacht. In de openingsfase werd deze verwachting waargemaakt: na tien minuten spelen was de score 3-3. Het waren de bezoekers die als eerste en gat sloegen, drie minuten voor rust. TOP kwam op 5-8 voorsprong, waarna de ruststand 6-8 bedroeg. Een uitgangspositie die ideaal leek voor de Sassenheimers.

DSC bewees echter waarom het de nummer één was in de Korfbal League 2. Binnen tien minuten was de achterstand goed gemaakt naar 9-9, wat uiteindelijk zelfs een 12-10 voorsprong werd. Het bleek een voorsprong te zijn die de Eindhovenaren niet meer weg zouden geven. De ploeg van Aad van Rijthoven kwam nog op 12-11 en 13-12, alleen was een achterstand van 16-12, drie minuten voor tijd, niet meer goed te maken. De wedstrijd eindigde in 18-15.

TOP/IAA Fresh staat nu op de vijfde plek in de Korfbal League 2. De Sassenheimers hebben negen punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in