Nick Pikaar legt zijn directe tegenstander in de luren (foto: Rene van Dam/Orange Pictures).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh is nog steeds op zoek naar de eerste punten van 2024. Zaterdag verloren de Sassenheimse korfballers met 17-18 van Unitas. De winnende goal werd gemaakt door Sabine Verhoef, dertig seconden voor tijd. Door dit verlies gaat Unitas over TOP heen op de ranglijst.

TOP keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. In een eerste helft met weinig goals kwam Unitas al snel op 2-3. Dit werd later nog uitgebreid naar 5-7. TOP creëerde veel, maar was in de afronding niet scherp. Hetzelfde kon eigenlijk gezegd worden voor Unitas. De bezoekers waren iets beter, maar met een ruststand van 7-9 was alles nog mogelijk.

Dat leek TOP ook door te hebben. De Sassenheimers kwamen goed uit de kleedkamer en onder leiding van Nick Pikaar beter in de wedstrijd. Na acht minuten gespeeld te hebben gooide Julia Schuiling de Sassenheimers naar 10-10. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd in het tweede bedrijf en lieten elkaar niet uitlopen. Zo bleef het razend spannend, zeker toen het één minuut voor tijd 17-17 stond. Sabine Verhoef zette Unitas op 17-18, met nog dertig seconden op de klok. Thimo Winter kreeg voor TOP nog dé kans om gelijk te maken, maar miste.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in