Foto: Charles Nieuwenhuizen

Noordwijk – Van de schedel van St. Jeroen tot een prachtig uitzicht over de Bollenstreek. Iedere zaterdagmiddag van 8 april tot 30 november geven de vrijwilligers van het Torenklim Gilde Oude Jeroen een uitgebreide rondleiding door de toren van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Onder het geklingel van de kerkklokken luidden de vrijwilligers het nieuwe Torenseizoen afgelopen zaterdag in. ‘We willen graag de mensen laten weten dat het echt de moeite waard is om dit allemaal te laten zien’, vertelt één van de gidsen, Jack Stuifbergen. Iedere zaterdag om 13:30 en 15:00 vindt er een rondleiding plaats, gedurende de komende 26 zaterdagmiddagen van 2023. Tijdens ‘de Markt onder de Linden’ op zondag 11 juni is de toren ook geopend. Op zaterdagmiddag kan men zonder reservering naar de toren komen en zich aansluiten bij één van de rondleidingen.

De kosten voor het klimmen bedragen: 

  • Volwassenen – 5 euro
  • Kinderen (onder begeleiding) – 2,50 euro 

Verslaggever Nick Vink ging zaterdagmiddag alvast op pad met gids Jack Stuifbergen. Luister in deze reportage naar zijn avonturen met Jack Stuifbergen in de kerk:

 

Foto’s: Charles Nieuwenhuizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in