Foto: Nick Vink

Hillegom/ Lisse – Regen wisselt zich af met zon op de eerste Tuinwerkdag van het jaar aan de Oude Beek in Hillegom. De vrijwilligers van het Welzijnskompas zijn druk bezig met het klaarmaken van de Groeituin voor het nieuwe seizoen.

‘De Groeituin bestaat uit twee delen’, vertelt tuinman Jeroen enthousiast. ‘We hebben de  Belevingstuin en de Moestuin. De moestuin is vooral bedoeld om groente te verbouwen, de Belevingstuin hebben we speciaal ingericht voor vlinders, bijen en andere insecten.’

‘Het grootste gedeelte van de verbouwde producten nemen we zelf mee’, vertelt vrijwilliger Marieke. ‘We werken er hard voor, dus dan mag je het ook zelf meenemen. We geven ook dingen weg aan Plein 28, een ontmoetingscentrum in Hillegom. Vorig jaar hadden we best wel veel over, toen hebben we een weggeefkraampje bij het voetpad neergezet.’

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert Welzijnskompas Lisse/Hillegom een tuinwerkdag. Van 10:00 tot 13:00 kan iedereen aansluiten in de Moestuin of de Belevingstuin aan de Oude Beek.

Benieuwd naar de ervaringen van de vrijwilligers en wat de tuin voor hen betekent? Luister dan naar de audioreportage van verslaggever Nick Vink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in