Noordwijk – Op Noordwijk aan Zee zijn maandag twee grote projecten gestart. De Grent is tot en met de rotonde op het Picképlein afgesloten. De riolering en de straatinrichting worden aangepast. Dit is een volgende fase in het project waar de Parallel Boulevard ook deel van uit maakt. Deze werkzaamheden duren tot en met 22 december. Het verkeer moet dus rekening houden met omleidingen. Voor de bus is op het Picképlein een speciale sluis aangelegd.

Op het parkeerterrein aan de Maarten Kruytstraat worden maandag de tegels er uit gehaald. De gemeente kondigde eerder al aan dat de werkzaamheden voor de bouw van een appartementengebouw met supermarkt maandag van start zouden gaan. Er loopt echter nog een rechtszaak aangespannen door omwonenden. Die willen nu ook een kort geding aanspannen gezien het weghalen van de parkeerplaatsen. Desondanks zijn de werkzaamheden begonnen.

9 REACTIES

 1. Prima dat de gemeente gestart is net de werkzaamheden. Omwonenden spannen te pas en te onpas een rechtszaak tegen de gemeente aan. Wordt een modeverschijnsel.

 2. Het is toch weer vreselijk om zulk NIMBY-gedrag te zien.

  Iedereen wil woningen. Niet alleen in Noordwijk, maar in heel Nederland schreeuwt men om betaalde koop- en huurwoningen.

  Daarnaast vinden we allemaal dat het winkelgebied aan Zee een kwalitatieve impuls kan gebruiken. Zowel de Maarten Kruyt als het Jan Kroonsplein zijn verouderd en staan op de rand van het zijn van ‘een shameplek’.

  Nu ligt er een mooie kans om ze samen, integraal, op te pakken. Voor beide plekken ligt er al nu al jaren een mooi plan dat snel uitgevoerd zou kunnen worden.

  De Raad van State heeft de gemeente gelijk gesteld op alle andere bezwaren: zowel op stikstof, afwikkeling vrachtverkeer, geluid, waterhuishouding, bezonning en privacy. De parkeerbalans was het enige overgebleven punt en ook dat is nu opgelost.

  Tijd dus om te gaan knallen en zo snel mogelijk die heipalen in de grond te duwen. De omwonenden hebben hun gelijk in voldoende mate gekregen: nu is het tijd dat de rest van Noordwijk kan gaan genieten van nieuwe woningen en mooie nieuwe winkels!

  • Helemaal mee eens. Het Jan Kroonsplein is bijna het lelijkste plein van Noordwijk. Het is al jaren in afwachting van ontwikkeling. Maar alle plannen worden tegengehouden door een aantal bewoners.

   Goede zet van de ontwikkelende partijen. Hopelijk kunnen ze nu doorpakken en die twee schandplekken opknappen!

 3. Precies nieuwe winkels! En de oude winkels die al trouw 10 jaar dienst doen vernederen met 0 communicatie. Ook geen parkeerplaatsen meer voor klanten bijv in een blauwe zone.

  • Kan er dan ook in de omliggende straten geregeld worden dat daar alleen nog parkeren voor bewoners is. Op deze manier kunnen die hun auto nergens meer kwijt. Dan kunnen alle bezoekers straks in dat complex gaan parkeren. Mijn auto staat alweer meerdere straten verderop…

 4. Kan er dan ook in de omliggende straten geregeld worden dat daar alleen nog parkeren voor bewoners is. Op deze manier kunnen die hun auto nergens meer kwijt. Dan kunnen alle bezoekers straks in dat complex gaan parkeren. Mijn auto staat alweer meerdere straten verderop…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in