Bron: UWV

Bollenstreek – Uitkeringsorganisatie UWV heeft eind april in de Bollenstreek zo’n 1065 WW-uitkeringen verstrekt. In vergelijking met de maand ervoor is dat een daling van 1,8%. In het jaar 2023 heeft de UWV in april een WW-uitkering gegeven aan 1023 inwoners van de Bollenstreek, dat aantal is dus nu gestegen met 4,1%.

Het aantal mensen in Holland Rijnland dat vanuit de WW weer aan het werk ging, is volgens het UWV met 26% gedaald tussen juli 2022 en juni 2023 vergeleken met het jaar ervoor. Dit komt doordat er minder mensen een WW-uitkering ontvangen en omdat werkgevers minder mogelijkheden zien om meer personeel aan te nemen, aldus het UWV.

Omdat er volgens het UWV momenteel weinig werkzoekenden zijn, zijn werkgevers bereid om mensen die vanuit een andere sector komen aan te nemen voor hun openstaande vacatures. Het UWV noteert dat 65% van de mensen in de regio, die zowel vóór als na hun WW-uitkering werkten, direct in dienst gekomen zijn bij een werkgever in een andere sector of branche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in