Foto: UWV

Bollenstreek – Uitkeringsorganisatie UWV heeft eind mei in de Bollenstreek zo’n 1055 WW-uitkeringen verstrekt. In vergelijking met de maand ervoor is dat een daling van 0,9%. In het jaar 2023 heeft de UWV in mei een WW-uitkering gegeven aan 991 inwoners van de Bollenstreek, dat aantal is dus nu gestegen met 6,5%.

Volgens het UWV heeft de horeca in Holland Rijnland, waaronder ook de Bollenstreek valt, zich hersteld na de coronaperiode en biedt weer volop werkgelegenheid. Ondanks meer faillissementen, ziet de UWV dat er voldoende werk te vinden is in de sector. Het UWV verwacht in Holland Rijnland een lichte banengroei van 13.700 banen in 2022 naar 14.600 in 2024.

Het UWV meldt dat werkgevers moeite hebben om personeel te vinden en te behouden, met name kelners, koks en bedienend personeel. Uit onderzoek van het UWV onder werkgevers blijkt dat werkgevers betere arbeidsvoorwaarden bieden en op creatieve manieren personeel werven om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Een van deze strategieën is het open staan voor wat oudere werkzoekenden, naast de traditionele focus op jonge arbeidskrachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in