foto UWV

Bollenstreek – Uitkeringsorganisatie UWV heeft eind maart in de Bollenstreek zo’n 1084 WW-uitkeringen verstrekt. In vergelijking met de maand ervoor is dat een daling van 0,3%. In het jaar 2023 heeft de UWV in maart een WW-uitkering gegeven aan 1052 inwoners van de Bollenstreek, dat aantal is dus nu gestegen met 3%.

Volgens het UWV staat de sector transport en logistiek onder druk. De sector biedt werk aan 6.600 mensen, wat 2,7% van de totale werkgelegenheid vertegenwoordigt in Holland Rijnland. De recente cijfers van het UWV laten zien dat het aantal WW’ers in deze sector stijgt. In maart 2024 ontvingen 381 mensen een WW-uitkering, een stijging van 6,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze stijging wordt toegeschreven aan verminderde vraag en internationale ontwikkelingen die de goederenstromen beïnvloeden.

De arbeidsmarkt voor banen in transport en logistiek blijft krap, vooral omdat veel arbeiders in die sector vergrijzen. Volgens het UWV is bijna één op de zes werknemers 60 jaar of ouder en gaan er zo’n 2.000 werknemers in de komende 6 tot 8 jaar met pensioen.

Ondanks een afname van vacatures in het vierde kwartaal van 2023, ervaren veel werkgevers nog steeds personeelstekorten, voornamelijk door een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs, laders & lossers en transportplanners & logistiek medewerkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in