Bron: UWV

Bollenstreek – Uitkeringsorganisatie UWV verstrekte eind januari in de Bollenstreek zo’n 1055 WW-uitkeringen. In vergelijking met de maand ervoor is dat een stijging van 1,8%. In het jaar 2023 gaf de UWV in januari een WW-uitkering aan 1063 inwoners van de Bollenstreek, dat aantal is dus nu gedaald met 0,7%.

Het aantal ICT’ers met een WW-uitkering in de regio Holland Rijnland steeg in 2023 met 17,3%, terwijl het totale aantal werklozen slechts met 0,8% toenam. Tegelijkertijd daalde het aantal beschikbare vacatures voor ICT-beroepen, ondanks de voortdurende vraag naar gekwalificeerd personeel in deze sector.

Volgens het UWV blijkt dat meer dan de helft van de vacatures moeilijk vervulbaar was, vooral vanwege een gebrek aan geschikte kandidaten. Dit onderstreept het toenemende belang van ICT’ers in het licht van digitalisering en benadrukt de noodzaak om jongeren te interesseren voor ICT-beroepen om toekomstige arbeidsmarktkrapte aan te pakken.

1 REACTIE

  1. Wat een rare conclusie, omdat het aantal werkelozen bij ICT’ ers stijgt en het aantal vacatures daalt zou je juist geen ICT gaan studeren
    Zou het kunnen zijn dat de geschikte kandidaten gaan verkassen naar elders?
    En hoeveel personen precies vormen die 17,3% ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in