Deelnemers in het Oosterduinse Meer.

Noordwijkerhout – Honderden sporters uit heel Nederland komen zondag 11 juni naar Noordwijkerhout voor de 31e editie van de Triathlon van Noordwijkerhout. De triatlon vindt plaats in en rondom het Oosterduinse Meer. Opvallend is dat dit jaar veel mensen uit de Duin- en Bollenstreek zich hebben ingeschreven.

Het hoofdonderdeel is de kwart triatlon. Dit onderdeel bestaat uit één kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Favorieten op deze afstand zijn de Noordwijkerhoutse Michal Migala en de Bennebroekse Melvin Welsink bij de mannen. Bij de vrouwen is Carla van Rooijen uit Uithoorn de favoriet. Er kan naast een kwart triatlon ook een 1/8e triatlon worden afgelegd.

De triatlon is erg populair, vertelt aanjager van het evenement Saskia van Dam: “We zijn bijna door de startnummers heen. Niet alleen doorgewinterde triatleten zijn liefhebber van de Triathlon van Noordwijkerhout. Onder de aanmeldingen zijn ook nieuwsgierigen die kennis willen maken met de sport.”

De organisatie zoekt nog vrijwilligers. Aanmelden kan via de site van de Triathlon van Noordwijkerhout, onder het kopje ‘vrijwilligers’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in