De plek naast het Pesthuis waar de tijdelijke loodsen komen te staan.

Noordwijkerhout – Kinderboerderij de Dierenhoeve is helemaal klaar voor de grote verhuizing naar het grasveld achter het Pesthuis, naast de Engelse Tuin. Na klachten van omwonenden werd hals over kop alsnog aan de noodrem getrokken door de gemeente, de bouw van vier tijdelijke loodsen en een wat laat ingediende vergunningsaanvraag gooien roet in het eten.

‘Laat één ding duidelijk zijn, wij zijn echt niet tegen de komst van de Dierenhoeve’, vertelt één van de omwonenden*. ‘Sterker nog, wij horen de schaapjes en kippen hierachter graag.’  Toch knaagt één ding: de vier tijdelijke loodsen die aan de overkant van de straat worden neergezet, dát zien deze bewoners liever niet gebeuren. ‘Het is ons gewoon niet duidelijk wanneer deze loodsen weer weggaan. Uit gesprekken met de Dierenhoeve blijkt dat dit zo maar eens zeven tot tien jaar kan duren. Een jaar of twee, daar hoor je mij niet over klagen. Maar, tien jaar tegen een donker, golfplatenhuisje aankijken? Dat willen wij liever niet.’

‘Wij zijn echt niet tegen de komst van de Dierenhoeve’

Een maand geleden kregen de omwonenden een rondleiding over het nieuwe terrein van de Dierenhoeve. Tot hun verbazing werd toen pas duidelijk dat er naast het Pesthuis ook vier loodsen worden gebouwd. ‘We wisten ook pas vier of vijf weken geleden hoe de loodsen eruit gaan zien’, vertelt Astrid Warmerdam, voorzitter van de Dierenhoeve. ‘In januari was voor ons duidelijk dat we in september zouden verhuizen naar de nieuwe locatie, maar door wat intern gesteggel werd pas later bekend hoe de tijdelijke loodsen eruitzien.’ Een bestuurslid van de kinderboerderij is op dat moment meteen naar het gemeentelijk loket geweest om een vergunning aan te vragen, waar bleek dat een officiële tekening nodig was. 

‘Ik weet dat er bij de gemeente op dit moment alles op alles wordt gezet, maar voor ons is dit toch onwijs balen’

Deze combinatie van gebeurtenissen zorgt ervoor dat het bestuur van de Dierenhoeve de vergunningsaanvraag pas later heeft kunnen indienen. Daarnaast is deze tijdelijke vergunning tot op heden dan ook nog niet afgegeven. Tegelijkertijd heeft de kinderboerderij op het Bavo – Terrein wel te maken met een deadline van 1 september, de datum waarop bouwcombinatie Novaform-Trebbe de grond nodig heeft voor nieuwbouw. ‘Ik weet dat er bij de gemeente op dit moment alles op alles wordt gezet om het onderzoek naar de klachten uit te voeren en ik snap dat alles goed onderzocht moet worden maar voor ons is dit toch onwijs balen’, vertelt Warmerdam.

*Namen van de betrokken bewoners zijn bekend bij de redactie.

3 REACTIES

  1. Ik mag hopen voor de mensen die daar wonen dat het er mooier uit gaan zien dan dat het nou is het is nu toch een rotzooitje daar er word van alles en nog wat in mekaar geknutseld door die vrijwilligers het lijkt wel een vuilstort.

  2. Uit het artikel wordt niet duidelijk waarom de loodsen nodig zouden zijn en waarom deze tijdelijk zouden zijn.

    Laten het persoon of de personen die de oorzaak zijn van het te laat aanvragen van de vergunningen ophoepelen.

    De gemeente dient sneller de zaken af te handelen, dat is wat er van de gemeente verwacht wordt en waar wij hen dik voor betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in