Buurtfeest in het Beltpark (foto wijkagent René Nieuwenhuizen)

Hillegom –  De planning van een pumptrackbaan* in het Beltpark is verschoven van het eerste kwartaal naar het vierde kwartaal van 2023 omdat het schetsontwerp pas in september klaar is. Hierna moet nog overleg plaatsvinden met omwonenden en jongeren, waarna mogelijk het plan wordt aangepast.

Dat antwoorden B&W op vragen van de fracties van VVD en GroenLinks over de vertraging in de planvorming. Ook vragen beide partijen hoe is besloten te kiezen voor het Beltpark en niet voor locaties als het Cerespark, het Vossepark en de Zanderij. Volgens B&W was op drie genoemde locaties, mede in overleg met omwonenden, niet voldoende draagvlak voor het aanleggen van een pumptrackbaan.

B&W melden voorts te hebben gekozen voor een pumptrack in plaats van een skatepark omdat de pumptrack ook kan worden gebruikt door skaters.

*Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en bochten. Het is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in