Noordwijkerhout – Na een periode van ongeveer acht weken gaat de rotonde bij de Gooweg-Langelaan op vrijdag 17 mei weer open voor verkeer. Er wordt nu nog druk gewerkt aan de laatste fase van de bouwwerkzaamheden. Partycentrum Flamingo, Teylingen College Leeuwenhorst en NH-hotel Leeuwenhorst waren tijdens de werkzaamheden bereikbaar via het Westeinde.

Begin april had GroenLinks Noordwijk vragen gesteld aan B&W over de afsluiting. Volgens die partij waren de werkzaamheden op een ongelukkig moment gepland, namelijk midden in het bloembollenseizoen. Volgens Jeroen Spaans, uitvoerder van aannemingsmaatschappij Van Gelder die verantwoordelijk is voor de bouw, heeft de gemeente Noordwijk gekozen voor deze periode: “Als het vriest is de kans groter dat het asfalteren mislukt, en met de huidige lucht, zon en warmte weet je zeker dat je een goede weg aanlegt”, aldus Spaans.

In de laatste fase van de reconstructie van de rotonde is er gewerkt aan het aanpassen van leidingen onder de grond en zijn er fietsstroken toegevoegd. Volgens de aannemer zijn de werkzaamheden goed verlopen en gaat alles volgens  planning. Op 13 mei gaat tot slot het Westeinde tussen 8:00 en 15:00 nog even dicht voor asfalteringswerkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in