Noordwijk – The Scrapyard Warriors, het robotica team van het Northgo College, zijn zich aan het voorbereiden op de finale van de First Tech Challenge (FTC). In deze competitie strijden ze om deel te nemen aan het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Het team uit Noordwijk kwalificeert zich in het Benelux gedeelte van de competitie, waarvan de 28 deelnemende teams er maar twee doorgaan naar de VS.

Om te beslissen wie er naar het wereldkampioenschap gaat, krijgen de deelnemers een uitdaging die ze met de robot moeten uitvoeren. Dit seizoen moet de robot pylonnen kunnen oppakken en deze op verschillende plekken weer neerzetten. Ook beoordeelt de jury de samenwerking tussen teamleden en hoe ze met elkaar omgaan.

Voor de wedstrijd van zaterdag, hebben de jongens en het meisje nog veel moeten aanpassen aan hun robot. De scholieren zijn zenuwachtig om hun robot zaterdag in Eindhoven te laten zien. Dit komt ook doordat de huidige bestuurder van de robot, Hondzik, ziek thuis zit en niet zeker weet of hij de wedstrijd kan bijwonen. Het team rekent wel op zijn deelname aan de wedstrijd: ”Ons sterkste punt… sowieso Honzik” aldus Lieke Ravensbergen van de The Scrapyard Warriors.

Het is mogelijk de wedstrijd zaterdag live te volgen via https://www.twitch.tv/ftcnetherlands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in