Noordwijkerhout – Verschillende voorwerpen zijn vrijdag op waarde geschat door deskundige taxateurs in de Witte Kerk. Op uitnodiging van de stichting Vrienden van de Witte Kerk bekijken twee experts van Heritage Auctions Europe allerlei zaken. Per persoon mogen twee items worden getaxeerd, waarbij de kosten van taxatie één euro bedragen.

Bezoekers trekken een nummer en zodra ze aan de beurt zijn, kunnen ze bij een van de deskundigen aanschuiven om hun items te laten taxeren. Volgens taxateur Michael Meijering nemen bezoekers diverse objecten mee, variërend van schilderijen en schalen tot radio’s. Zelfs Pokémon-kaarten zijn enorm populair. Bij het taxeren wordt gelet op verschillende aspecten en materialen zoals zilver en goud worden getest. De meest opvallende vondst is een zilveren schaal van de rommelmarkt, met een geschatte waarde van rond de 250 euro. De eigenaresse kan wel lachen om haar onverwachte winst.

Naast de taxaties is er ook een markt, die de organisatoren liever omschrijven als een ‘mooie-dingen-van-zolder-markt’ in plaats van een ‘rommelmarkt’. Veel van de Vrienden van de Witte Kerk zijn hier aanwezig. De opbrengst van deze markt zal richting het onderhoud van de kerk gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in