Hillegom – Optredens met een hoepel, lint of bal, ze komen allemaal voorbij tijdens de vierde editie van The North Sea Cup. Het ritmisch gymtoernooi wordt op zaterdag 27 en zondag 28 mei georganiseerd in de sporthal van sportcentrum De Vosse in Hillegom.

‘Wat dit toernooi zo uniek maakt is het podium dat we de deelneemsters bieden’, vertelt voorzitter van de Hillegomse gymnastiekvereniging Jahn, Ruud Doezie. In de zaal ligt namelijk één groot kleed, speciaal uit Italië overgevlogen, met veertien kritische juryleden aan het front. De tribunes, voor alle toeschouwers, staan rond het hoofdpodium opgesteld. ‘Veel uitgebreider dan bij andere gymnastiektoernooien’, volgens Douzie. 

En die grote zaal is toch een beetje overweldigend voor sommige jonge deelnemers. Zo vertelt een toeschouwer: ‘Mijn kleindochter zit pas een half jaar op gymnastiek. Dus toen ze op moest, wist ze even niet meer wat ze moest doen. Maar daarna ging het hartstikke goed.’

Niet alleen Nederlandse clubs, uit onder andere Papendrecht en Leiden, doen mee aan het jaarlijkse toernooi. Ook internationale gymnastiekclubs zijn bij het evenement te vinden. Bij de ingang van de sporthal hangen dan ook vlaggen van alle deelnemende landen waaronder Duitsland, Denemarken en Oekraïne. ‘We treffen elkaar wel vaker op internationale toernooien en dan nodigen we elkaar weer uit, zulke uitstapjes naar het buitenland zijn eigenlijk best normaal in de gymnastiekwereld’, vertelt een supporter van de Belgische vereniging Elegantia. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in