Bollenstreek – Op de Europese kieslijsten zijn verschillende kandidaten uit de Bollenstreek vertegenwoordigd. Noordwijk heeft twee kandidaten: Henk Hazenoot, op nummer 9 voor de BBB, en C.W. Averdieck, op nummer 21 voor Forum voor Democratie. In Hillegom staat Willem Bakx op nummer 31 voor 50PLUS. Eva Akerboom uit Lisse is te vinden op nummer 37 voor de Partij voor de Dieren, terwijl Milan Schenk vanuit Voorhout op nummer 9 staat voor Forum voor Democratie.

De Europese verkiezingen vinden plaats van 6 tot 9 juni. Nederland kiest 31 Europarlementsleden. Nationale politieke partijen strijden tijdens verkiezingen, maar nadat de leden van het Europees Parlement zijn verkozen, sluiten velen zich aan bij transnationale politieke groeperingen. De meerderheid van de nationale partijen is verbonden aan een Europese politieke partij. Dit jaar zullen in totaal 720 leden van het Europees Parlement worden gekozen, 15 meer dan bij de vorige verkiezingen.

5 REACTIES

  1. Gelukkig staan ze allemaal op een plek die geen zetelperspectief biedt. Wat hebben we aan al die partijen die niets voor Europa betekenen?

    • Stemmen op partijen die alleen iets gaan betekenen voor Europa heeft ons veel ellende en Frans Timmermans opgeleverd. Het lijkt mij verstandiger om te stemmen op partijen die strijden voor de zaken die goed zijn voor Nederland.

  2. Het streven naar een verenigd europa is toch van groot belang. Als induvideel land als zodanig begin je toch niet echt veel. Gezamenlijk optrekken hiermin geeft toch uitzicht op een meer gebalanseerde toekomst en daarmee meer kans op vrede welke de laatste tijd steeds meer in het nauw komt. Oh ja, ik weet het. ook dit geeft niet altijd de gewenste resultaten. Maar in gesprek met elkaar blijven is beter dan het gerommel onderling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in