Foto: PB (Cor Gaasbeek).

Lisse – Werkgroep Vlieglawaai Lisse wil zich gaan aansluiten bij de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) om de komende vier jaar betrokken te blijven bij gesprekken, activiteiten en adviezen aan het kabinet en de luchtvaartsector over de leefkwaliteit in de regio Schiphol. De bewonersorganisatie heeft hier echter een aantoonbare achterban voor nodig, waardoor ze nu een oproep doen aan de bewoners van Lisse.

De bewonersorganisatie houdt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bezig met de overlast van het vliegverkeer vanuit vliegveld Schiphol. Op dit moment is er een Omgevingsraad Schiphol die gevraagd en ongevraagd adviezen geeft over het verbeteren van de leefkwaliteit in de regio Schiphol. Deze omgevingsraad wordt opgeheven en vervangen door de Maatschappelijke Raad Schiphol.

Om mee te praten in deze MRS moet de werkgroep uit Lisse kiespersonen aanwijzen. Deze kiespersonen worden vertegenwoordigers binnen de MRS voor de Kaagbaancluster-regio. Het probleem waar de bewonersorganisatie tegenaan loopt is dat per beschikbare kiespersoon vijftig geregistreerde sympathisanten nodig zijn. Daarom stuurt Vlieglawaai Lisse nu een oproep uit voor bewoners om zich te registreren, om mee te kunnen blijven praten over de leefkwaliteit in de regio Schiphol.

Registreren als sympathisant kan tot 27 mei, via onderstaande link: https://forms.gle/cvsfZZ3XoeUedXxp6

 

1 REACTIE

  1. Zielig om op deze manier, medestanders te vinden, omdat je anders als clubje niets voorstelt.
    Terwijl de luchtvaart de laatste tijd niet heeft stil gestaan: moderne toestellen maken veel minder lawaai, energie-zuiniger dus ook minder belastend voor het milieu, en ja ook ik woon bij een aanvliegroute!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in