VVSB-keeper Ruben Valk (Foto: Orange Pictures/archief)

VV Noordwijk – SVV Scheveningen 

Noordwijk is officieel verzekerd van een zesde seizoen in de Tweede Divisie. De ploeg is bezig aan een ronduit teleurstellend seizoen en zijn terug te vinden op de 14de plek, wel boekten de Noordwijkers een knappe overwinning in Groesbeek waardoor Spakenburg nu officieel kampioen geworden. Scheveningen is nog niet officieel veilig maar wel in topvorm, de ploeg van onder andere Tom Beugelsdijk, verloor geen van de laatste zes wedstrijden en de laatste drie uitwedstrijden gingen zelfs gewonnen zonder tegendoelpunten (0-2 tegen Katwijk, 0-3 tegen ACV en 0-2 tegen Lisse). De eerste wedstrijd tussen deze twee eindigde zoals die begon, 0-0. Zaterdag om 15:30 zal de aftrap plaatsvinden.

FC Lisse – HFC Haarlem 

Met FC Lisse kan het zaterdag dan officieel gedaan zijn. De achterstand richting nummer 17 Kozakken Boys bedraagt nu vier punten maar vanwege een veel slechter doelsaldo moeten de Lissers winnen om nog een beetje hoop te houden. Lisse leek afgelopen zaterdag hard op weg naar drie punten maar zag het toch weer vlak voor tijd misgaan op de Middelmors. Tegenstander HFC speelt nergens meer voor. De Haarlemmers zijn bezig aan een matig seizoen en zijn terug te vinden op plek 10. De laatste overwinning dateert van 23 maart tegen Rijnsburgse Boys. In december boekte Lisse zijn grootste overwinning van dit seizoen in Haarlem, 1-4. Zaterdag om 15:30 zal Lisse een poging doen om nog een kansje te maken op Play-Offs.

VVSB – Hoogeveen

VVSB lijkt het toch allemaal ‘gewoon’ te gaan halen. Na een dramatische tweede seizoenshelft is de ploeg toch opgestaan de laatste weken. VVSB wist de laatste twee wedstrijden twee clubs uit Utrecht te verslaan en staat nu vier punten boven de gevreesde 15de plek. Het lot van Hoogeveen is definitief gevallen op play-offs voetbal. De komende twee wedstrijden zal dus vooral de insteek zijn om zich daar helemaal klaar voor te maken. VVSB zal graag een herhaling zien van de wedstrijd in december toen er met 2-4 gewonnen werd. Vanaf 15:30 kan VVSB zich definitief handhaven.

Ter Leede – AFC Ajax amateurs 

Ook voor Ter Leede is er niets meer te bereiken dit seizoen. Met een 7de plek zal de degradant van de derde divisie van vorig seizoen redelijk teleurgesteld zijn. Vorige week werd er wel gewonnen, 3-0 tegen Bol. Ook de amateurtak van Ajax lijkt, net als de rest van de club, de titel mis te lopen. Alleen een wonder kan nog de titel opleveren en dus lijken de Amsterdammers zich op te gaan maken voor play-offs. Vorige week had Huizen die titel al binnen kunnen halen maar dat werd door een verrassende nederlaag tegen DHSC en de overwinning van de hoofdstedelingen in Noordwijk nog even uitgesteld.

Huizen – SJC

Gaat SJC stunten of zijn ze figurant in een kampioenswedstrijd? Dat is de vraag voor de ploeg uit Noordwijk. Tegenstander Huizen moet winnen als concurrenten om de titel dat ook doen. Dat is slecht nieuws voor SJC dat in de strijd tegen degradatie de punten goed kan gebruiken. De zwartwitten staan maar drie punten boven een promotie/degradatie plek en om daar aan te ontsnappen is nog 1 punt nodig. Er wordt om 17.00 uur afgetrapt.

VV Woubrugge – RKAV Teylingen

Op de Roodemolen hoopt men een feestje te kunnen vieren komende zaterdag als ze terug keren van de uitwedstrijd tegen Woubrugge. Met een voorsprong van vier punten en nog twee wedstrijden te gaan kan Teylingen zich verzekeren van het kampioenschap van de Vierde Klasse A West II. Vorige week werd er een grote stap gezet door met 2-7 te winnen in Leiden, concurrent FC Oegstgeest verloor in eigen huis van nummer 3 VV Meerburg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in