Trainer Ruud Bröring (Foto Orange Pictures)

Noordwijk/Lisse – Voetbaltrainer Ruud Bröring is op 76-jarige leeftijd overleden. Bröring was in de jaren ’70 de gevreesde spits van voetbalvereniging Noordwijk. Het eerste elftal was in die tijd de absolute top van het amateurvoetbal in Nederland. Hij speelde er volgens de club 18 seizoenen.

Daarna werd hij jeugdtrainer om uiteindelijk trainer van het eerste elftal te worden. In het seizoen 1998/1999 werd hij met Noordwijk kampioen in de hoofdklasse, toen nog het hoogste amateurniveau. Daarna werd hij ook trainer bij FC Lisse. Beide teams speelden zaterdag in de Tweede Divisie tegen elkaar. Voorafgaand werd een minuut stilte gehouden.

Bröring was bevriend met Louis van Gaal. Ze kenden elkaar van de opleiding tot gymleraar. Tijdens een kaartavondje informeerde Van Gaal bij Bröring of hij nog talentvolle spelers had voor Ajax. “Geen speler maar wel een heel goede keeper.” Zo kwam Edwin van der Sar bij Ajax terecht.

3 REACTIES

  1. Ruud was een mooie man. Vriendelijk, begaan, recht door zee en altijd vol met ideeen over bijvoorbeeld spelregels. Ria, Tinka en Tanya en andere familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies toegewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in