foto gemeente Noordwijk

Noordwijkerhout – Het centrum van Noordwijkerhout wordt voetgangersgebied. B&W vragen hiervoor aan de gemeenteraad een investeringskrediet van € 200.000,- . Aanleiding is de proef met een autovrij centrum in 2022. Een ruime meerderheid van bewoners, bezoekers en ondernemers was voor voortzetting ervan. 

Het voetgangersgebied krijgt een dynamische afsluiting met zogeheten pollers. Dat zijn beveiligingspalen die indien gewenst in de grond kunnen zinken. Intussen is overleg over de tijden dat de palen omhoog gaan en het gebied gesloten is voor gemotoriseerd verkeer. De palen moeten voor de zomer van 2024 in bedrijf zijn. Daarbij is de gemeente wel afhankelijk van levertijden en aannemer.  

Op 19 december beslist de gemeenteraad erover.  

2 REACTIES

  1. Het bedrag van plm. 200.000 euro komt nu al drie keer ter sprake. Eerst de verplaatsing van Janus op het Vuurtorenplein in Noordwijk ad. 250.000 euro, de herinrichting naar kruispunt van de rotonde op de Langevelderweg in Noordwijkerhout ad.200.000 euro en het inrichten van voetgangerscentrum in Noordwijkerhout. Het lijkt wel alsof er een ambtenaar telkens het bordje, God zegene de greep, van 200.000 euro omhooghoudt. Het eerste bedrag van 250.000 voor Janus gaat gelukkig niet door. De laatste twee bedragen, voor de rotonde en het voetgangerscentrum, 200.000 euro, lijken me overigens behoorlijk (te) hoog ingeschat. 200.000 euro, dan heb je het wel over telkens, omgerekend naar de oude munteenheid, bijna een half miljoen gulden! Men strooit op het gemeentehuis met euro’s alsof het pepernoten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in