Warmond – De nieuwe eigenaar van camping Spijkerboor, Europarcs, mag nieuwe chalets plaatsen zonder dat er een aparte vergunning voor nodig is. Het plaatsen past namelijk binnen de regels van het geldende bestemmingsplan. Gezien de eerdere discussie heeft de gemeente Teylingen de Dorpsraad Oud Ade, Vereniging van Chaleteigenaren Spijkerboor en de gemeente Kaag en Braassem hierover geïnformeerd. Ook voor het aanbrengen van nieuwe verharding is geen vergunning nodig. Chaleteigenaren die al jaren op camping Spijkerboor verblijven, raken mogelijk hun plekje kwijt omdat de camping verkocht is aan Europarcs die er een eigen invulling aan wil geven. Die kwestie is volgens de gemeente echter een privaatrechtelijke zaak waar de gemeente geen bemoeienis mee heeft.

Toevoeging redactie: we kregen een reactie over de grootte van de chalets en wat mag binnen het bestemmingsplan. Dat hebben we voorgelegd aan de gemeente. die antwoordde het volgende:

“Het bestemmingsplan laat chalets toe waarvan de oppervlakte ten hoogste 60m2 per chalet bedraagt. Uit de ontvangen informatie van Europarcs blijkt dat de chalets niet groter zijn. In de praktijk zal hierop worden gecontroleerd.”

1 REACTIE

  1. Het bestemmingsplan schrijft ook de maximum afmetingen voor en daar gaan de nieuwe chalets zoals deze nu al geplaatst worden niet aan voldoen. Deze maatvoering van 11×4 m wordt in enkele gevallen overschreden en is dus wel in strijd met het vigerend bestemmingsplan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in