Frank van den Broek (foto: Orange Pictures).

Voorhout – Frank van den Broek heeft zich zondag mogen kronen tot winnaar van de Ronde van Turkije. De Voorhouter zag de achtste en laatste etappe geneutraliseerd worden door het slechte weer. Van den Broek stond bovenaan in het algemeen klassement en werd daarom aangewezen als winnaar.

De 23-jarige wielrenner van DSM-Firmenich-PostNL wist de eerste plek in het algemeen klassement te pakken na zijn knappe overwinning in de zesde etappe van de Ronde van Turkije, vrijdag. Zijn voorsprong op concurrent Merhawi Kudus was minimaal: vijf seconden. Zaterdag verdedigde Van den Broek zijn voorsprong succesvol, want Kudus liep maar één seconde in op de Voorhouter. De strijd om de overwinning moest dus plaatsvinden in de laatste etappe, een route van 105,4 kilometer van en naar Istanbul. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd de slotrit echter geneutraliseerd, waardoor Van den Broek de eindzege van de Ronde van Turkije dus wist te pakken.

Het is het grootste hoogtepunt in de nog prille carrière van Van den Broek. De overwinning van de zesde etappe van de Ronde van Turkije was zelfs zijn tweede profzege ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in