Archieffoto: Fred vd Bent

Noordwijk/Noordwijkerhout – De Partij voor de Inwoners (PvdI) heeft het college van B & W vragen gesteld over de opvang van asielzoekers in NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. De partij wil onder meer weten wie het initiatief voor de opvang heeft genomen. Ook wijzen ze er op dat Noordwijk al statushouders, arbeidsmigranten en Oekraïeners opvangt en daarom vraagt de partij of het niet verstandiger is om tijd en energie te steken in de bouw van meer goedkope woningen voor Noordwijkers.

De PvdI wil ook weten waarom deze opvang wel toegestaan is en eerdere opvang in de Witte Raaf niet. De keuze werd door B & W gemotiveerd met de mate waarin de hoofdbestemming van hotel overeind blijft, maar de partij wil weten of dat niet leidt tot subjectieve beoordeling. Ook wil de partij weten of deze opvang geen gevolgen heeft voor rechtszaken van de gemeente met hotels die arbeidsmigranten huisvesten. Zij hebben te horen gekregen dat dit volgens het bestemmingsplan niet mag. Verder worden er vragen gesteld over communicatie, veiligheid en de zekerheid dat de opvang maar vier maanden duurt.

hieronder de link naar de vragen:

https://noordwijk.bestuurlijkeinformatie.nl/Document/View/b9da0c23-fb4d-4d3e-9a1e-4ef73048b92f

6 REACTIES

  1. Ze doen maar als jullie het al niet weten pvdI jullie zitten toch dicht bij het vuur is er wel overleg in die gemeete raad of doen ze maar wat dit is toch te gek van worden .Of zijn er maar een paar die beslissingen nemen en de rest zit er voor spek en bonen bij .

    • Tip voor als je andere namen gebruikt: schrijf niet op zo’n manier dat het duidelijk is dat jij het allemaal bent. Zoveel mensen zijn er namelijk niet die om de een of andere reden een spatie voor een leesteken zetten en erna juist niet. Heel apart.

  2. O nee…het zal toch niet? PvdI, ga nu niet lijken op Thomas Steenvoorden en Louis Kopoel van Puur en Groen Links door vragen te stellen waar iedereen al het antwoord op weet. Ga geen vragen stellen voor de bühne! Dit laat de gemeenteraad stagneren iin echt belangrijke onderwerpen. Ga voor het heden. Bedrijf progressieve politiek en laat je niet in met dat geleuter en kleutergedoe van deze splinterpartijen.

  3. PvdI, we hebben het over tijdelijke opvang van kinderen n.b. Jullie vragen zijn volledig overbodig, ongepast en op het onbeschofte af. We hebben het over kinderen, hoe ongemanierd en wars van enige menselijkheid moet je zijn om tijdelijke opvang voor kinderen te gebruiken voor je eigen loze beloften n.l. de PvdI garantie dat er 400 betaalbare woningen voor starters en het sociale domein voor 2026 zouden komen. Hotelruimte verhuren voor kinderen als tijdelijke noodopvang heeft niets te maken met het bouwen van woningen.
    Bij de PvdI regeert de angst dat zij slechts 1 van hun garantie kunnen waarmaken en dat is het afschaffen van de hondenbelasting geweest. Daar moet nu het overgrote deel van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk, namelijk de niet hondenbezitters, voor dokken. Met dank aan de PvdI welke als partij zeer in gebreke blijft als volksvertegenwoordiging. De wethouder is al opgestapt, een raadslid is opgestapt en van de mooie beloftes van de PvdI blijft niets overeind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in