De parkeergarage aan de Oude Zeeweg (foto: archief).

Noordwijk – De Partij voor de Inwoners (PvdI) vindt het niet verstandig dat B&W in de parkeergarage aan de Oude Zeeweg de huurcontracten voor 70 – 80 parkeerplaatsen heeft opgezegd aan de hotels Villa de Duinen, Hogerhuys en Astoria.

Gemeente Noordwijk kocht de parkeergarage in 2022 om 180 parkeerplaatsen te kunnen toevoegen aan het parkeerbestand. De gasten van de drie genoemde hotels moeten nu dus op straat parkeren. Volgens de PvdI is dit kansloos op zomerse dagen. Ze vinden dat verblijfsgasten nu worden geweerd ten gunste van dagtoeristen en willen weten hoe B&W dit rijmen met het gemeentebeleid om het verblijfstoerisme te stimuleren.

De partij stelt dat het beter was geweest om de al jaren bestaande huurcontracten met de hoteliers te handhaven. Het maakt per saldo niets uit voor het aantal beschikbare parkeerplaatsen en bovendien vormen de huurinkomsten een jaarrond inkomen voor de gemeente, aldus de Partij voor de Inwoners.

4 REACTIES

  1. Hier heeft deze partij naar mijn mening wel een punt, bij evt verkoop van het hotel tbv bv appartementen kan contract altijd nog worden herzien

  2. Het onderhoud wat moet gebeuren voordat de garage open gaat schijnt inmiddels ook al aardig opgelopen te zijn. ? ( veel achterstallig ).

  3. Geheel terecht dar men hier vragen over heeft. Staat haaks op de verblijfstoeristen ambitie en is een heel slecht signaal naar zowel de hoteliers als hun gasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in