Noordwijk – De Noordwijkse CDA-fractie wil van B&W opheldering over de verkeerssituatie bij de rotonde Beeklaan/Herenweg.

Aanleiding is een ongeval, zaterdag, waarbij een fietser werd aangereden door een automobilist. Volgens het CDA was dit niet het eerste ongeval op de rotonde Beeklaan/Herenweg. De partij wil van B&W weten of er zicht is op verbetering van de verkeerssituatie ter plekke en zo ja, met welke maatregelen.

Het CDA meldt dat in Noordwijkerhout bij de kruising Gieterij-Pletterij onlangs lichtjes in het wegdek zijn geplaatst om automobilisten te waarschuwen voor fietsverkeer. Dit lijkt te werken. Ze vragen het college deze optie ook te overwegen voor de rotonde Beeklaan/Herenweg.

5 REACTIES

  1. Niet ikke, ikke maar samen.
    Beide partijen, geef richting aan en neem geen voorrang.
    SAMEN zorgen voor een veilig verkeer.

  2. Leg de oversteek van het fietspad 1 tot 2 meter verder terug, MEER overzicht. en duidelijkheid. Vogelenzang heeft bij de zebrapaden ook deze lichtjes in wegdek. Je wordt wel alerter.

  3. Sinds de fietser voorrang heeft bij de Noordwijkse rotondes zijn er meer ongevallen. Het zal nog wel even duren voordat de politiek dit verband ook ziet.

  4. Leuk al die opmerkingen maar dit is nou net de enige rotonde waar fietsers al voorrang hadden.. En als oplossing het probleem leggen bij het slachtoffer. Omdat de automobilist niet goed oplet moet de fietser zich maar aanpassen. Hoe verzin je het..

    Afijn, het is gewoon onoverzichtelijk. Lichtjes helpen, een volledige rotonde of misschien wel een aantal meter terugleggen. behoud je het probleem dat als je van AH komt en wil afslaan links het fietspad Herenweg op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in