foto Willem Krol

Noordwijk/Noordwijkerhout – Bij de actie PeukMeuk in Noordwijk en Noordwijkerhout hebben vrijwilligers zaterdag ruim 16.000 peuken opgeruimd. Wethouder Theo Alkemade gaf in het centrum van Noordwijkerhout het startsein voor de actie. Tevens onthulde hij de eerste peukenput met peukentegel. Die worden op drukke plaatsen in de gemeente geplaatst om te voorkomen dat rokers hun peuken op straat gooien.

Een groep vrijwilligers ging vervolgens in twee uur langs verschillende locaties de gemeente om zoveel mogelijk peuken op te ruimen. Met twijfelachtig succes: er werden tweeduizend peuken meer geraapt dan vorig jaar. 

Het peuken rapen wordt in de gemeente Noordwijk georganiseerd door de Zwerfafval Ambassadeurs: een groep inwoners die hun woonomgeving ontdoen van zwerfafval.

4 REACTIES

  1. Heeft die wethouder niks anders te doe dan alleen maar op de foto te staan er zijn in deze gemeente urgentere dinge te doen dan een peukje oprapen heeft hij dan ook mee gedaan ik denk het niet dus weggegooid tijd,

  2. Heb jij ook meegedaan Gijs? Nee, dan moet je gewoon je kanis houden. Het was zaterdag. Dan hoeft wethouder Alkemade ook niet achter zijn bureau te zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in