foto gemeente Teylingen

Teylingen – De VVD Teylingen stelt voor om de zoektocht naar opvang van 252 asielzoekers te stoppen zolang er onduidelijkheid is over de Spreidingswet. Dat schrijft de partij in een nieuwsbrief. De liberalen melden dat de opdracht rond die wet voor gemeenten verandert omdat landelijke coalitiepartijen in het hoofdlijnenakkoord hebben aangegeven de Spreidingswet in te willen trekken. De VVD-fractie wil met de regio wel het gesprek voeren en tot die tijd het onderzoek naar een locatie voor asielzoekers in Teylingen ‘on hold’ zetten.

In de nieuwsbrief staat ook dat op 15 april de gemeenteraad aan het college input heeft meegegeven voor de locatiekeuze voor de komende opvang van 252 asielzoekers op basis van de Spreidingswet. Aan de hand daarvan is het college bezig met voorbereidingen voor het vinden van een locatie. Het college heeft ook in de regio (samen met de colleges van andere gemeenten in Holland Rijnland) afspraken gemaakt over de opvang van asielzoekers voor een periode van minimaal 5 jaar.

Door deze nieuwe landelijke ontwikkelingen heerst er volgens de VVD onduidelijkheid over de te verwachten aantallen op te vangen asielzoekers. Dat terwijl volgens de partij de huisvesting van 252 asielzoekers in Teylingen een grote maatschappelijke invloed heeft.

Gelet op die ontwikkelingen roept de VVD Teylingen het college op het gesprek in de regio aan te gaan en in de tussentijd het onderzoek naar de locatiekeuze op grond van de Spreidingswet ‘on hold’ te zetten.

Forum voor Democratie in Teylingen heeft het eerder ook aangekaart. Die partij wil dat er direct gestopt wordt met de voorbereidingen om huisvesting te vinden in het kader van de Spreidingswet.

2 REACTIES

  1. Hoezo onduidelijkheid over de Spreidingswet? De huidige wet is onverkort van kracht.
    In het hoofdlijnenakkoord staat dat op termijn de wet van tafel ingetrokken wordt, dat draagt nu niet bij aan het oplossen van het acute opvangvraagstuk waarvan nu sprake is.

    • Dit opvangvraagstuk is niet acuut. Acuut is iets waar meteen iets aan gedaan moet worden. Dit is een permanent probleem wat al in de jaren ’90 speelde en nu eindelijk langzaam wordt opgepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in