Noordwijk/Noordwijkerhout – De exploitatiekosten voor een nieuwe Schelft en zwembad worden niet neergelegd bij toeristen en ondernemers, maar eerder bij de verenigingen die gebruik maken van de nieuwe accommodatie. Dat meldt de VVD Noordwijk in een reactie op een brief van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging NOV hierover. De NOV protesteerde tegen het verhogen van toeristenbelasting en parkeertarieven om de bouw van de nieuwe Schelft mogelijk te maken. Volgens de ondernemersvereniging worden de kosten zo neergelegd bij voornamelijk niet-gebruikers, zoals toeristen, bezoekers en ondernemers.  

Ombuigingen binnen de gemeentebegroting om de bouw mogelijk te maken, hebben geen invloed op toeristen en ondernemers, aldus de VVD. Mocht dit niet voldoende opleveren, dan is het mogelijk toeristen- en parkeerbelastingen te verhogen met 1,25%. Dat heeft volgens de VVD slechts minimale gevolgen voor toeristen en ondernemers.  

Wel van invloed op die sector is de voorgestelde invoering van betaald parkeren aan de Duindamseslag. Volgens de VVD is dit het gelijktrekken van alle parkeerterreinen aan de kuststrook. Verder meldt de partij dat werknemers van de NOV-leden in veel gevallen horen tot de gebruikers van de nieuwe Schelft. En het zwembad kan volgens hen worden ingezet als toeristisch product.  

16 REACTIES

 1. Die ondernemers verdienen zat kijk maar naar de prijzen 6 eur voor een glas wijn . De supermarkten maken mega winsten . Dus ze kunnen best wat missen .

 2. Voor kortzichtigheid en eigenbelang moet je bij de NOV zijn. Je begrijpt niet dat ze zich zo durven op te stellen. Volkomen vervreemd van de samenleving.

 3. De hoge prijzen die in de horeca gevraagd worden voor een hapje en drankje zijn belachelijk. Op deze manier graven ze hun eigen graf. Zoals Gerrit hier boven ook al aangaf: volkomen vervreemd van de realiteit en de samenleving.

  • Waarom belachelijk? Zouden hun kosten (inkoop, energie, personeel) wellicht ook gestegen zijn? Doorgaans worden (directe en indirecte) kosten meegenomen in de kostprijsberekening.

   • Ja Joris, alleen mijn energiekosten waren tot begin van de maand 2300 euro per maand!!! meer maar koffie van 4 euro is ook niet nodig

    • Elke ondernemer mag zijn eigen prijzen bepalen. En gasten mogen kiezen of ze het willen betalen (voor het bestellen dan, niet achteraf).

    • Tijd voor een andere energieleverancier Yvonne. Zoveel geld voor de energie van een kaaswinkeltje en een zaakje met een terras is extreem.

 4. Wat bazel je nou Joris? Een bakker heeft ook stijgende kosten. Maar die rekent toch ook geen 6 euro voor een halfje bruin?

  • Goede argumentatie wel. De verschillende kosten zijn niet in alle sectoren gelijk gestegen. Misschien gebruikt een bakker wel meer stroom dan gas en is het in een horecazaak andersom – er zit nogal prijsverschil tussen elektra en tas. En brood is óók duurder geworden, mogelijk zelfs in relatieve zin even hard gestegen als andere producten, dat maakt niet per definitie dat ze absoluut even duur zijn. Fijne avond verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in