Samenvatting: VVSB laat zich niet kennen en wint van Hoogeveen

Noordwijkerhout – VVSB heeft in het hoge noorden goede zaken gedaan in de Derde Divisie. De Noordwijkerhouters versloegen zondag laagvlieger Hoogeveen met 2-4. Door de overwinning stijgt de ploeg van Wilfred van Leeuwen naar de zevende plek.

De Noordwijkerhouters waren in de openingsfase duidelijk nog aan het bijkomen van de ruim twee uur lange busrit. Hoogeveen startte sterker en na een eerste waarschuwing van Bijlsma die rakelings over vloog, was het in de 18e minuut wel raak: Vijfhuizen schoot de Drentenaren op 1-0. VVSB moest op zoek naar de gelijkmaker, die al snel op het bord kwam te staan. Van Otterlo mocht vanaf elf meter aanleggen, miste, maar zag de bal in de rebound via Hoogeveen-speler Schuurman toch in het doel belanden. De eerste helft bleek een doelpuntenfestijn te worden, want vier minuten later kon het publiek op het blauw-witte sportcomplex voor de tweede keer juichen. Kuurman schoot genadeloos binnen, nadat hij zelf de bal had veroverd. Toch lukte het Hoogeveen niet om de voorsprong weer vast te houden, want nog voor rust kwam VVSB op 2-2 via Van Velzen.

Na rust zag Wilfred van Leeuwen zijn ploeg meer grip krijgen op de wedstrijd. VVSB wist al snel de voorsprong te pakken via De Rijk, die in alle vrijheid de bal achter doelman Benjamins legde. De Noordwijkerhouters kregen in de 57e minuut meer lucht: invaller Mounji, die pas twintig minuten in het veld stond, schoot op aangeven van Van Nieuwkerk raak. Hoogeveen deed verschillende pogingen om de aansluitingstreffer te maken, maar die aspiraties verdwenen toen de ploeg van trainer Stef Lamberink met tien man kwam te staan. Tom Leerdam was de schlemiel aan Hoogeveense zijde. VVSB kon van het fysieke overwicht niet profiteren door de score uit te bouwen, al kwam Van Otterlo nog dichtbij: hij raakte de paal.

VVSB is door deze overwinning naar de zevende plek in de Derde Divisie gestegen. De Noordwijkerhouters staan samen met Eemdijk op 26 punten, zeven punten van koploper Harkemase Boys af. Dat gat kan de ploeg van Wilfred van Leeuwen volgende week hoogstpersoonlijk verkleinen: de lijstaanvoerder uit Harkema komt zondag naar sportpark De Boekhorst. Aanvang is 15:30.

De beelden zijn met dank aan Hoogeveen TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in