Interim-captain Ian van Otterlo tekende voor VVSB bij Hercules voor de winnende 0-1 (Archieffoto Orange Pictures).

Noordwijkerhout – VVSB heeft op de valreep drie belangrijke punten weten te pakken in de strijd om het kampioenschap in de Derde Divisie. Tegen hekkensluiter Dongen wonnen de Noordwijkerhouters met 3-4.

Op papier moest het voor VVSB een makkelijke middag worden, gezien de thuiswedstrijd tegen de Noord-Brabanders in 6-1 eindigde. De ploeg van Wilfred van Leeuwen startte dan ook sterk: na vier minuten stond het al 0-1, toen Dongen-speler Gerrits de bal in het eigen doel kopte. Na 25 minuten was Van Otterlo dichtbij een verdubbeling van de voorsprong met een schot op de paal. Toch liet de thuisploeg zich niet zomaar de kaas van het brood eten. Via Saez werd veel gevaar gesticht en uiteindelijk kwamen de Dongenaren dan ook in de 36e minuut langszij. Bastemeijer scoorde uit een corner. Van een gelijke ruststand moest Ian van Otterlo echter niets hebben: de aanvallende middenvelder scoorde vlak voor de pauze de 1-2. VVSB had de zaken weer op orde en kon met een opgelucht gevoel de kleedkamer in.

Net na rust was het opnieuw van Otterlo die het doel trof. In de 52e minuut ging de Amsterdammer alleen op de goal af en hield hij het hoofd koel: 1-3. Lang konden de Noordwijkerhouters niet genieten van de ruime marge. In de 61e minuut scoorde Kamaci met een technisch vaardige goal de aansluitingstreffer. De thuisploeg had de smaak te pakken en drukte door: zes minuten later ging de bal op de stip voor de Dongenaren. Opnieuw was het Kamaci die scoorde en de stand gelijk maakte. De zorgen waren groot voor VVSB, gezien het feit dat ADO’20 tegelijkertijd comfortabel 0-2 voor stond. De Noordwijkerhouters konden uiteindelijk toch opgelucht ademhalen, in de absolute slotfase. Max Ossendrijver scoorde in blessuretijd de 3-4 uit een vrije trap van Lo-Fo-Sang. Hierdoor sleepte VVSB toch de drie punten uit het vuur.

Concurrent ADO’20 wist met 1-2 te winnen van Baronie. Hierdoor is het verschil nog steeds twee punten tussen de nummers één en twee uit de Derde Divisie zondag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in