Voor VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen en zijn team was er op bezoek bij Staphorst geen succes weggelegd (Archieffoto)

Noordwijkerhout – VVSB leek na een haperende competitiestart de smaak inmiddels te pakken te hebben. De laatste drie competitieduels leverden immers evenzovele overwinningen op. Bij het bezoek aan Sparta Nijkerk, dat voorafgaand aan het duel over een puntje minder beschikte dan de ‘Bavo’, werd de opgaande lijn echter abrupt afgebroken. Na negentig minuten stapte paars-geel met een overduidelijke 4-0 nederlaag aan de broek de kleedkamer binnen.

De oranje-zwarte thuisploeg zette al snel na de aftrap de toon. Een overtreding binnen de beruchte lijnen op Mike Ahrens leverde al na acht minuten een strafschop op. Mark van der Weijden benutte dit buitenkansje feilloos door goalie Ruben Valk in de rechterbenedenhoek te passeren (1-0). Het had vervolgens heel anders kunnen lopen als na een kleine twintig minuten een inzet van Mounir Mounji niet op de paal en wel in de goal was beland. Even later kreeg VVSB een tweede dreun te verwerken toen een inzet van Omar El Ghazouani via een VVSB-been wel in de goal verdween (2-0). Vervolgens hield Ruben Valk zijn ploeg in de race door Sparta Nijkerk nog voor de thee van een derde treffer af te houden.

Na de doelwisseling, met Ian van Otterlo voor Richard Kuijvenhoven, trachtte Wilfried van Leeuwen na de thee te redden wat er te reden viel. Waar de doelpunten in de voorgaande duels een stuk gemakkelijker tot stand kwamen voor paars-geel, lukte het VVSB na de thee echter niet om Sparta-goalie Swaneveld het nakijken te geven. De thuisploeg bleef vrij gemakkelijk op de been om via Mark van der Weijden nog tweemaal het net te vinden in een duel dat de voetballers uit Noordwijkerhout zo snel mogelijk zullen willen vergeten.

Wegens een gepland beker/inhaalprogramma komt VVSB volgende week niet in actie. Op 28 oktober hevat de ploeg van Wilfried van Leeuwen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Staphorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in