Warmond – Als het aan de de Vereniging tot viering van Warmonds Feesten (VWF) ligt, wordt er over 400 jaar nog steeds een dorpskermis georganiseerd in Warmond. Toch bestaat de kans dat deze er volgend jaar niet staat. Pieter Wassenaar, voorzitter van de VWF, wil er door middel van een oproep voor zorgen dat de kermis nog voor vele jaren door kan gaan.

Volgens de vereniging loopt de populariteit van de kermis al jaren langzaam terug, mede door online entertainment, steden die aantrekkelijker zijn en mensen die gewoon minder te besteden hebben. Wassenaar vraagt mede-Warmonders om tussen 22 en 25 juni af en toe een rondje te lopen op de kermis en ook deel te nemen aan de activiteiten die daar beschikbaar zijn. Als een kermis in Warmond op deze manier rendabel blijft, dan is het voortbestaan gegarandeerd.

2 REACTIES

  1. Het is geen terugloop door o.a.” minder te besteden te hebben.” De grootste redenen zijn de extreem hoge prijzen die je betaalt voor een attractie of de prijs voor eten en consumpties. In no time ben je als gezin een belachelijk hoog bedrag kwijt. De terugloop heeft dus niets te maken met “de toename van online entertainment en aantrekkelijker steden”.De VWF snapt er niets van. De teloorgang van de kermis veroorzaken de kermisexploitanten zelf.

    • Ja Arie alles wordt duurder staanplaats stroom werknemers het is niet anders, de tijd van een dubbeltje in de draaimolen is voorbij(trouwens voor die tijd ook veel)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in