Frank van den Broek (foto: Orange Pictures).

Voorhout – Frank van den Broek heeft een belangrijke etappe gewonnen met het oog op de eindzege in de 8-daagse Ronde van Turkije. In de zesde rit won de 23-jarige wielrenner sprintend bergop van zijn directe concurrent Merhawi Kudus. Voor de Voorhouter is dit zijn eerste zege als profwielrenner en met nog twee etappes te gaan en een voorsprong van vier seconden op Kudus doet Van den Broek serieus mee voor de eindtitel.

De zesde rit, die van Kusadasi naar Manisa in het westen van Turkije gaat, wordt omschreven als de koninginnenrit vanwege de loodzware slotklim van wel veertien kilometer lang met een gemiddelde helling van 7 procent. Nadat alle renners die in het begin van de koers waren weggevlucht uit het peloton weer waren ingehaald, was het eerst de beurt aan Kudus die een gaatje creëerde tot Van den Broek en de Brit Paul Double. Double knokte zich knap terug naar de Eritreeër, met Van den Broek in zijn wiel. De vermoeide Double kon zich uiteindelijk niet meer mengen voor de zege en zo bepaalde in de sprint bergop wie kon zegevieren. De Nederlandse renner van DSM-Firmenich-PostNL kwam uiteindelijk als eerste over de streep.

Dit weekend staan er nog twee relatief vlakke etappes op het programma. Zondag is de uiteindelijke finish van de Ronde van Turkije in Istanbul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in